Och snart är det höstlov på landet

Vilken härlig sommar vi haft och har fortfarande.
Tyvärr har väl det vackra solskenet också bidragit till mindre mat för djuren på gårdarna, men trycket på bokningar från när och fjärran har varit bra. Och flera gäster rapporterar in med fina bilder från de gårdar de besökt. Att få komma ut på landet och bara vara är det många som uppskattar. Få ligga på rygg i gräset eller hängmattan och bara njuta av blå himmel och gassande sol laddar batterierna.

Inom kort är det också dags för skolbarnen att bänka sig, höstterminen närmar sig med stormsteg. Nu är tiden för att planera in höstlovets aktivitet och det bästa är ju att det finns inget dåligt väder, på landet är det alltid njutbart oavsett om solen skiner, det regnar eller snöar. På många av våra gårdar kan man boka ridlektioner eller kursverksamhet så håll utkik framöver som kommer det lite förslag.

Hos flera av våra gårdsvärdar finns också möjlighet att boka upp möte för grupper, såväl stora som små. Dessa hittar du också på vår hemsida  under temaboende och grupp & konferens. På flera av våra gårdar tar man också emot ditt husdjur. Så varför inte boka upp din nyårsvistelse om du har hund som är skotträdd.

Har du frågor kring boende hos oss inom Bo på Lantgård, eller kanske går du i tankar att hyra ut ditt boende så hör gärna av dig till oss

Sommarhälsningar
Ewa-Britt Filipsson
Medlemsservice
0704-574135
Info@bopalantgard.se

Lyxa till din frukost i sommar !

Boka lantligt boende med bondgårdsfrukost i sommar !

Sverige under sommaren är fantastisk inte minst om man ser vad våra landsbygdsföretag producerar. Bärbuskar levererar bär i alla färger och jordgubbslandet lyser i olika röda färger beroende på sort. Solvarma söta tomater och krispig sallad hämtas från odlingsbänken.

Frigående höns som får äta av gröngräset levererar ägg där gulan lyser gulare än solen och smakar helt underbart tillsammans med svenskaste av svenska frukosttillbehör – kaviar så klart. Det ljumna brödet av vete och råg är lite strävt mot tungan och det lite salta smöret ovanpå är pricken över i.

Kan man toppa detta med lite fläder eller havtornsjuice då är man redo att ge sig ut i gröngräset och utforska mer av vad landsbygden erbjuder. Eller varför inte släntra ut till hängmattan och bara vara människa.

Allt detta kan du få ta del av om du bokar gårdshotell eller boende med B&B. Produkterna kan variera och vara olika under säsong. Hör med din värd vad just den gården erbjuder.

www.bopalantgard.se

 

Meningsfull och aktiv fritid på landet

Att semestra på landet skapar möjligheter till en aktiv fritid oavsett om du gillar djur . eller inte. Vandra i skog och mark kan alla göra. Upptäcka möjligheter med att plocka bär eller blommor. För många kan gårdsaktiviteterna där man erbjuds vara med i de dagliga sysslorna, vara nog så avkopplande. Flera av våra medlemsgårdar har en stark koppling till hästar och ridning och många erbjuder såväl utbildning som turridning.

Vilka gårdar du skall välja hittar du under www.bopålantgard.se. Där kan du också göra din bokningsförfrågan till den gård du önskar besöka. Mer information kan du få om du mejlar info@bopalantgard.se