Dags för Sportlov

Sportlov på landet

Upptäck våra gårdar under vintern: varierade aktiviteter och en hemtrevlig atmosfär gör ditt sportlov till en genuin upplevelse. Känn därtill det påtagliga lugnet ute i naturen och du får den avkoppling och återhämtning du behöver.

Motion och motivation ligger i tiden, och hos oss hittar du båda inpå knuten! Ta med skidorna för många gårdar har nära till skön längd- & utförsåkning. I hela landet finns snösäkra områden där man gärna tar sig fram med skidor, snöskor, släde, skoter eller skridskor. Söker du den perfekta gården för din favoritsport kolla in på fliken ”omgivning/ aktivitet” i varje gårdspresentation: Där listar vi allt du kan göra under vistelsen. Såklart hittar man där även alla detaljer om själva boendet.

Personligt värdskap

Vi strävar efter personligt värdskap och det gör skillnad för våra gäster: Hos Bo På Lantgård är du aldrig bara ett ”rumsnummer”, utan våra värdar tillgodoser era önskemål individuellt. Ni får svar på era frågor och den som vill får även inblick i gårdens drift och vardag. Det innebär att du kan vara med när djuren matas eller när ägaren åker ut till sina åkermarker. Vackra landskap i vinterskrud kan bli en ögonöppnare som tar dig längre bort än du faktiskt är.

Kvalitetstid med familjen

För kanske är det inte främst sport och motion som lockar dig till landet, men en välbehövlig ”time-out” med familjen. Den lilla flykten från vardagen lyckas framför en mysig brasa, i en bastu / badtunna eller på en frusen sjö med pimpelhål. Häng med när vi tar en tur med häst och släde eller flyt fritt i varma spa-bad. Gör sportlovet till din alldeles egen kvalitetstid!

Kontakta våra värdar

Påsklov på landet

Möt våren med oss!

Var med när naturen klär om sig från grått till grönt! Påsklov med ”Bo på Lantgård” är en upplevelse för hela familjen. Upptäck naturens underverk i skog och mark och vänj dig vid de första värmande solstrålarna. Nu är det premiär för många friluftsaktiviteter som vandring, cykling, fiske eller golf.

På våra gårdar är det mycket på gång och våra värdar har dekorerat snyggt för din vistelse under påskhelgen. Inte minst där det finns djurhållning jobbar vi för fullt! På våren är djurens barnstuga öppen för besök och ni får chansen att uppleva kosläpp och klappa små lamm eller kalvar! Och barnen får se med egna ögon var hönsen och äggen kommer ifrån…!

Dags för primörer

Lär dig allt om våra påsktraditioner och hur de är kopplade till traditionellt lantbruk. Värdarna berättar intressant om allt inom odling och djuruppfödning. Utan tvivel har mycket förändrats genom tiderna och många har idag ställt om till hel-ekologisk produktion. Detta känns även på smakerna: Under våren är det dags för primörer och naturens skafferi fylls upp igen. Många gårdar har servering och bjuder på något alldeles extra just under påsklovsveckorna.

Kultur i full blom

Även kulturen står i full blom igen: I många kommuner och regioner anordnas konstrundor och evenemang som blåser bort vinterns tristess. Längs småvägar öppnar konstateljéer, loppisar eller gårdsförsäljningar åter för säsongen. Perfekt för den som tar sig tid att upptäcka regionens pärlor i långsam takt. Våra värdar tipsar gärna om spännande utflyktsmål i närheten.

Kontakta våra värdar

Bo i tjänsten

Time-out på Lantgård

I Sverige får vi övervinna stora distanser, och alla som åker på tjänsteresa med bilen vet hur tröttsamt det kan bli på vägarna. Därför uppskattar affärsresenärer ett andhål att komma till: en plats där man får stanna upp från dagens jobb och tanka energi inför kommande uppgifter.

Bo på Lantgård välkomnar alla som reser i tjänsten – oavsett om ni bara vill stanna en natt eller om ni behöver gården som ”högkvarter” under er affärsresa. Värdar finns i alla regioner från norr till syd, och de ligger i regel inte långt ifrån en tätort eller större väg. Du får parkera intill ditt boende och kan med lugnt samvete ha kvar dina arbetsredskap i bilen, som står tryggt och säkert under natten.

Ta en avstickare från huvudleden, kom in på gården och känn dig som hemma. Med naturen inpå knuten hinner du kanske med en promenad eller lite motion innan du sjunker ner i den goa bäddade sängen. Lugnet och avskildheten uppskattas av alla som har fullt upp i arbetet under dagarna.

Maten sätter guldkanten

Efter en god natts sömn väntar en stärkande frukost som dagens startskott. Många av våra gårdar serverar när- eller egenproducerad frukost: Vad sägs om ägg och mjölk färskt från gården eller frukt från trädgårdens skörd? Många värdar syltar, saftar och tillverkar omsorgsfullt vilket känns personligt och ger det lilla extra i matupplevelsen.

Många gårdar serverar frukosten, precis som på hotell, i en separat matsal. Efter dagens första måltid behöver du alltså bara checka ut för att komma iväg. Be din värd att sammanställa en fikakorg eller lunchpaket! På så vis tar du med dig smaken av landet på färden.

En bas på din resa

Vill du ha en fast bas du återvänder till under tjänsteresan i regionen? Våra värdar ser fram emot din förfrågan för en längre vistelse. Ditt jobb underlättas bl a genom Wifi-uppkoppling, kabel-TV mm. På de flesta gårdar är du helt oberoende i självhushåll med tillgång till kök, tvättmaskin /torktumlare och andra faciliteter. Ta kontakt med gården som ligger närmast din resväg och meddela dina önskemål.

Kontakta våra värdar