Bo på Lantgård aktuellt

Bo på Lantgård är en intresseförening av över 100 gårdar som förmedlar boende i lantlig miljö över hela Sverige. Varenda en är uppmanad att ta sitt ansvar för att undvika Coronavirusets framfart. Säkerheten och hälsan är det allra viktigaste för våra gäster och personal!

Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridningen, och våra gårdar har anpassat sina rutiner och erbjudanden efter det rådande läget. Eftersom varje BpL-gård är unik tas just nu åtgärder efter förutsättningarna som finns på plats. Därför har vissa gårdar tillfälligt stängt, medan andra fortfarande håller verksamheten öppet.

Att säsongen 2020 blir annorlunda än åren innan råder det ingen tvekan om: Därför är du välkommen att ta kontakt med våra gårdar eller med vårt servicekontor om du har frågor angående dina bokningar hos Bo på Lantgård.

Extraordinarie bokningsvillkor säsong 2020

Än så länge är det möjligt att resa inom sitt eget närområde (”sjukvårdsområde”), men eftersom läget är så pass osäkert erbjuder BpL mer flexibla bokningsvillkor tills vidare:

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer förhindrar att gästen kan utnyttja sin bokning hos värden ska redan inbetald bokningsavgift betalas tillbaka. Detta gäller även bokningar som gjorts senare än 30 dagar före incheckning.

Gästen har möjlighet att ändra sin bokning till ett senare datum, utan avgift, enligt överenskommelse med värden. Redan inbetald bokningsavgift behålls då som värde.

För nya bokningar under 2020 slopas bokningsavgiften helt för att underlätta bokningshanteringen. Gästen betalar då sin vistelse på plats, vi uppmanar gästen och värden att hålla kontakt i förväg allt efter rådande läge.

Vi reserverar oss för ändringar i dessa nya bokningsregler och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om resande, sammankomster, matservering och boendeverksamhet.

”Hemester” ett bra alternativ

I väntan på bättre tider vill vi inspirera dig till lantliga upplevelser nära dig: småskaligt, individuellt och mitt i naturen! Just nu är ”hemester” i Sverige ett bra alternativ, och det finns mycket att upptäcka i din region eller bara utanför stan! En mångfald av individuella boenden och aktiviteter väntar på alla som spontant vill ändra sina semesterplaner 2020.

En avskild stuga eller semesterhus ger dig andrum från oro, stress och trängsel. Testa annorlunda aktiviteter som fiske eller matlagning över öppen eld, så kanske hittar du en ny hobby på köpet! Vill du komma bort och ”bara vara” i naturen ger Bo på Lantgård individuella förslag och nya perspektiv.

Våra erbjudanden ligger rätt i tiden, även sett till ett mer hållbart resande: Många BpL-gårdar jobbar aktivt med hållbarhetsprojekt och värnar om miljön med innovativa metoder. Vi bevarar värdefulla kulturmiljöer med omsorgsfull hand. Passionen för mat, odling, djur och natur finns hos oss från början. Allt detta utvecklas med omtanke till en hållbar och modern lantlig livsstil som vi gärna delar med våra gäster.

Välkommen att ta kontakt med gårdarna i ditt närområde: => Kartsökning

Dags för Sportlov

Sportlov på landet

Upptäck våra gårdar under vintern: varierade aktiviteter och en hemtrevlig atmosfär gör ditt sportlov till en genuin upplevelse. Känn därtill det påtagliga lugnet ute i naturen och du får den avkoppling och återhämtning du behöver.

Motion och motivation ligger i tiden, och hos oss hittar du båda inpå knuten! Ta med skidorna för många gårdar har nära till skön längd- & utförsåkning. I hela landet finns snösäkra områden där man gärna tar sig fram med skidor, snöskor, släde, skoter eller skridskor. Söker du den perfekta gården för din favoritsport kolla in på fliken ”omgivning/ aktivitet” i varje gårdspresentation: Där listar vi allt du kan göra under vistelsen. Såklart hittar man där även alla detaljer om själva boendet.

Personligt värdskap

Vi strävar efter personligt värdskap och det gör skillnad för våra gäster: Hos Bo På Lantgård är du aldrig bara ett ”rumsnummer”, utan våra värdar tillgodoser era önskemål individuellt. Ni får svar på era frågor och den som vill får även inblick i gårdens drift och vardag. Det innebär att du kan vara med när djuren matas eller när ägaren åker ut till sina åkermarker. Vackra landskap i vinterskrud kan bli en ögonöppnare som tar dig längre bort än du faktiskt är.

Kvalitetstid med familjen

För kanske är det inte främst sport och motion som lockar dig till landet, men en välbehövlig ”time-out” med familjen. Den lilla flykten från vardagen lyckas framför en mysig brasa, i en bastu / badtunna eller på en frusen sjö med pimpelhål. Häng med när vi tar en tur med häst och släde eller flyt fritt i varma spa-bad. Gör sportlovet till din alldeles egen kvalitetstid!

Kontakta våra värdar

Påsklov på landet

Möt våren med oss!

Var med när naturen klär om sig från grått till grönt! Påsklov med ”Bo på Lantgård” är en upplevelse för hela familjen. Upptäck naturens underverk i skog och mark och vänj dig vid de första värmande solstrålarna. Nu är det premiär för många friluftsaktiviteter som vandring, cykling, fiske eller golf.

På våra gårdar är det mycket på gång och våra värdar har dekorerat snyggt för din vistelse under påskhelgen. Inte minst där det finns djurhållning jobbar vi för fullt! På våren är djurens barnstuga öppen för besök och ni får chansen att uppleva kosläpp och klappa små lamm eller kalvar! Och barnen får se med egna ögon var hönsen och äggen kommer ifrån…!

Dags för primörer

Lär dig allt om våra påsktraditioner och hur de är kopplade till traditionellt lantbruk. Värdarna berättar intressant om allt inom odling och djuruppfödning. Utan tvivel har mycket förändrats genom tiderna och många har idag ställt om till hel-ekologisk produktion. Detta känns även på smakerna: Under våren är det dags för primörer och naturens skafferi fylls upp igen. Många gårdar har servering och bjuder på något alldeles extra just under påsklovsveckorna.

Kultur i full blom

Även kulturen står i full blom igen: I många kommuner och regioner anordnas konstrundor och evenemang som blåser bort vinterns tristess. Längs småvägar öppnar konstateljéer, loppisar eller gårdsförsäljningar åter för säsongen. Perfekt för den som tar sig tid att upptäcka regionens pärlor i långsam takt. Våra värdar tipsar gärna om spännande utflyktsmål i närheten.

Kontakta våra värdar