Utmärkelsen som ”Hållbar Gård”

Vi alla lämnar fotavtryck i naturen och i samhället. Vi behöver se till att vi minskar skostorleken! 

Energianvändning, vatten och avlopp, sophantering, städ och renhållning är frågor som kontinuerligt uppdateras för minskad miljöpåverkan. Men vi vill även utveckla vår roll som en positiv kraft för landsbygden: genom att främja en hållbar natur- och kulturturism, med sjysta villkor och inkluderande för alla.

Därför har vi tagit fram en gemensam hållbarhetspolicy samt en kravlista för våra värdar. Under 2 års tid har vi implementerat vårt hållbarhetsarbete på plats hos våra anslutna gårdar. Att ställa om är en kontinuerlig process, men i slutet av 2023 har alla gårdar blivit certifierade som ”Hållbar Gård” enligt den initiala kravlistan.

För oss en stor etappseger, för gästerna en försäkring om att Bo på Lantgård är en hållbar destination.

Ser du alltså en märkning bredvid den kända ”Bo på Lantgård”-skylten som talar om ”hållbar gård”, vet du som gäst att boendet har uppfyllt hållbarhetskraven på olika punkter som energi, mat, personal, lokalsamhälle, vatten, avfallshantering, kem+städ.

Cookies är små filer som lagras i din webbläsare. Vi använder cookies och liknande tekniker för att säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt. Du ger ditt samtycke när du fortsätter att använda vår webbplats.