Byt livsstil i sommar: Bo på Lantgård

Byt livsstil i sommar och testa att Bo på Lantgård. Våra unika boenden runtom i landet är din bas för avkoppling och jordnära aktiviteter. Unna dig en annorlunda semester utan stress eller många krav, och få nya perspektiv på kuppen!

Bo på Lantgård är en riksförening med c: a 70 lantliga boenden runtom i Sverige. Alla anslutna hus för självhushåll, alla gårdshotell eller B&B är kvalitetssäkrade och certifierade enligt Bo på Lantgårds hållbarhetsstandard. Detta gör vi för att du som gäst kan vara säker på att välja en komfortabel och hållbar destination. Gott värdskap, sjysta villkor och att värna om miljön är våra gemensamma värden.

Samtidigt är varje boende unikt och våra värdar utformar sina erbjudanden helt individuellt: Stugor, lägenheter, ett annex på gården eller ett helt hus ombyggt till B&B – urvalet är stort och du hittar ditt favoritboende sorterat efter region, standard och faciliteter på vår hemsida -> här.

Hitta din favorit och ta del av genuina upplevelser

Bo på Lantgårds koncept ger dig en genuin upplevelse i lantlig miljö, där du får inblick i värdarnas vardag, gårdens sysslor eller helt enkelt storslagen, annorlunda natur runtomkring. När allt fler stannar på marken, undviker varma länder eller dyra valutor, är ”Svemester” på landet det självklara alternativet för sommaren 2024!

Våra gäster älskar att ta dagarna som de kommer: I det påtagliga lugnet infinner sig avkoppling och tid för inspiration. Nya tankar öppnar ibland vägen för nya vanor: kanske blir du skärmfri över dagen, sover djupare på natten eller rör dig mera. En naturlig och lustfylld semester där du kan vara dig själv och njuta av kvalitetstid med familjen.

Träffa värdar och låt dig inspireras!

Bo på Lantgård finns sedan 1980 med den ursprungliga idén om logi i en levande gårdsmiljö. Idag har vi breddat utbudet, och det finns storgårdar med aktiv verksamhet såväl som ”livsstilsbönder” som testar nya sätt att vara verksam på landsbygden. Inte alla lantgårdar har djur, och inte alla boenden är traditionella ”bondgårdar”, men alla har något alldeles extra som de brinner för och delar med sig av.

Till skaran av våra fantastiska värdar hör lantbrukare, skogsägare, bär- och fruktodlare, matförädlare, hästgårdar, aktivitets- och utbildningsföretag, byggentusiaster och skickliga hantverkare. Låt dig inspireras och byt livsstil i sommar!

-> Ladda ner broschyren

 


Ett axplock från norr till syd

Bertesjaure Gård ligger mitt i Vindelfjällens Naturreservat. Här kan du hyra lägenheter, ett helt hus eller rustika ”offgrid-kojor” sommartid. Njut av ett enkelt semesterliv med hållbart fiske vid foten av fjället. Mathantverk och lokala berättelser är värdarnas specialitet.

Var: Ammarnäs, Lappland

Vad: 2 lägenheter, 5 kojor och ett hus för gäster med hund

Med plats för: 1-10 personer

Läs mer och boka


Utgården i Bratteggen bor ni i ett stort gult hus på familjen Erikssons mark. Gården ligger i den vackra Kallbyggden med utsikt över Åreskutan. Här finns kor, hästar, katter och en hund. Nära till sjön, fiske, ridning, jakt och många aktiviteter i Åre. Båt och kanoter uthyres.

Var: Järpen, Jämtland

Vad: Självhushåll i hus

Med plats för: 10-15 personer

Läs mer och boka


Gräsbo Skola är en liten familjär Bed & Breakfast på landet, en timme utanför Uppsala. En tillflyktsort för dig som vill komma ifrån, alledeles vid skogskanten, med fantastiska möjligheter att finna ro och uppleva naturen. Rummen är kärleksfullt renoverade och frukost serveras i den ljusa, ombyggda gymnastiksalen.

Var: Östervåla, Uppland

Vad: B&B med 3 rum och frukost, plus ”Husmors lägenhet”

Med plats för: 1-10 personer

Läs mer och boka


Björke Norrgård bor gästerna historiskt, i ett helrenoverat lanthus från 1800-talet. Här har man tillgång till en stor trädgård med grill, inglasad uteplats, lekmöjligheter och betande får i hagarna omkring. Stället är familjens Öbergs ”utgård”, det vill säga man bor några kilometer ifrån värdarnas lantgård som är inriktad på skogs-, vilt- och landskapsvård.

Var: Finspång, Östergötland

Vad: Eget 1800-talshus på Utgården för självhushåll

Med plats för: 6-8 personer

Läs mer och boka


Hällstads Islandshästar är en gammal kronogård och bedriver idag turridning på Islandshäst, men även nöt- och lammköttproduktion. Gästboendet finns i flygeln av gårdshuset över 2 våningar, med mysig glasveranda, TV rum och egen uteplats med grill.

Var: Älmestad, Sjuhärad, Västergötland

Vad: Flygelbyggnad för gäster mitt på gården

Med plats för: 8-10 personer

Läs mer och boka


Byt livsstil i sommar på Moas Blomstergård, en gömd pärla på Västkustön Tjörn. Basen för utflykter är en vindslägenhet med balkon, med vy mot dalen. Gästerna är välkomna att använda bastun, grillplatsen och vid sämre väderlek den stora rustika ladan för spel och samkväm. Värdarna erbjuder guidade turer och vandringspaket med maltider.

Var: Tjörn, Bohuslän

Vad: Lägenhet i annex för självhushåll eller i paket

Med plats för: 2-4 personer

Läs mer och boka


Simmarp Mellangården ligger på en höjd mellan sjöarna Bolmen och Vidöstern och är omgiven av en prunkande trädgård med dammar och orangeri. Boendet är en helrenoverad timmerstuga från 1800-talet med synliga bjälklag och stilfull lantlig inredning. Värdarna Gunilla och Bernt visar vägen till ett antal aktiviteter i Ljungby-trakten.

Var: Vittaryd, Småland

Vad: Helrenoverad timmerstuga, självhushåll

Med plats för: 4-6 personer

Läs mer och boka


Sigvard Mansgård ligger nära Helsingborg och är utgångspunkt för upptäcktsturer genom Skåne. Familjen Kandi öppnar sitt hem för gäster, men är annars mycket aktivt inom köttproduktion, gårdsförsäljning och inte minst matlagning/catering: Den ultimata lammköttburgaren från Sigvards säljs runtom och är bara starten på en lantlig matupplevelse!

Var: Åstorp, Skåne

Vad: Lägenhet i gårdshuset för självhushåll

Med plats för: 5-8 personer

Läs mer och boka

Cookies är små filer som lagras i din webbläsare. Vi använder cookies och liknande tekniker för att säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt. Du ger ditt samtycke när du fortsätter att använda vår webbplats.