Vinter med Bo på lantgård

Vill du njuta av genuin julstämning eller bara fly staden i mellandagarna? Vill du välkomna det nya året utan störande brus eller siktar du på ett aktivt sportlov? På våra lantgårdar får gästerna med alla sinnen uppleva den äkta vintern! Hitta ett mysigt boende och njut av vintern med Bo på Lantgård!

Kom som du är och koppla av: framför brasan, i fåtöljen, i snön och vacker natur, i ladan med djuren eller i samtalet med folk på gården. Hos oss får du nya perspektiv och kan frikoppla tankarna. Kanske den där appen som krånglar inte är så viktigt alls. Följ istället oss, på riktigt, och leva in dig i gårdens sysslor: du kanske klurar ut hur man får hönsen att gå in i hönshuset på kvällen!?

Vidgar dina vyer, gå ut och njut. Till fots eller på skidor. För ett äventyr i vinterskogen behöver man inte köpa skidpass. Låt andra trängas i backen medan du hittar egna spår precis runt knuten.

Och om inte snön faller eller solen skiner, passa på och mysa i våra stugor och hus med självhushåll. Utan krav och utan klocka. Kolla efter gårdar med bastu eller badtunna, brasa eller grill – då blir dagarna fyllda med att unna sig och ”bara vara”. Våra värdar har flera tipps för vad du kan hitta på, speciellt för familjer med barn.

Mysiga boenden för ditt vinterlov på landet:

Skogsgård Ängersjöberget

Härjedalen, Sveg – Söker du naturnära upplevelse för hela familjen eller den absoluta tystnaden i Härjedalens skogar är Ängersjöberget för dig. En skogsgård med frigående grisar och Highland-Cattle. Upplev hundspann eller slädturer med huskys, gården erbjuder olika vinteraktiviteter efter föranmälan.

Hällstad Kronogård

Västergötland, ÄlmestadHällstad Kronogård mitt i vackra kulturbygden Sjuhärad erbjuder turridning på Islandshästar sommar- och vintertid! Bo i den mysiga flygelbyggnaden, antingen med Bed&Breakfast eller självhushåll.

Hedgården Gårdshotell

Dalarna, Älvdalen – Trevligt boende i sekelskiftshus: Övernattning med helpension eller självhushåll. Runt omkring Hedgården finns det möjlighet till skidåkning både på längden och på tvären, men även vinterfiske och skoteråkning är populära aktiviteter. Fila formen inför Vasaloppet!

Malsbo Gård

Västergötland, Ambjörnarp – Bo i stuga på en gård med anor från 1765. Nära till sjön Stormalen med vedeldad bastu och vindskydd. Isabergs skidanläggning, rodelbana och andra aktiviteter är bara en kort bilresa bort.

Hedås Gård

Värmland, Ransäter – Precis vid Klarälven i vackra Värmland ligger Hedås Gård, ett aktivt lantbruk ”med KRAV”. Som gäst bor du i semesterlägenheten i gårdens stora huvudbyggnad. Upptäck omgivningen och hälsa på höns, hästar och får. Nära Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne.

Sörby Säteri

Närke, Örebro – Sörby säteri omfattar 750 hektar mark och ligger i direkt anslutning till Kvismarens unika naturreservat. Här trivs fågelskådare och ryttare. Gården erbjuder B&B, självhushållsboende och Bed&box paddock. Äventyrsbad, 3 golfbanor och fyrhjulssafari ligger inom 15 km från gården. Fin standard och gratis parkering.

Källagården

Skåne, Österlen – De kala äppelodlingar ger en magisk bild på vintern och du har långsträckta vyer från Brösarps backar med sina många vandringsleder. På gården njuter du av ett lugnt och harmoniskt lantligt boende. Ornahög skidbacke på Källagården öppnar upp om det blir tillräckligt med snö. Så håll tummarna och ta med dig pjäxorna!

Fagerlid Gård

Västergötland, Hova – Full aktivitet på gården och inbjudande omgivningar, nära Vänern och Gullspång. Boende med självhushåll i lägenhet med tre rum som även kan hyras var för sig med gemensamt välutrustat kök samt tvättmaskin. Kanske ett passande ”hideaway” för kompisgänget eller storfamiljen?

Vadebäcks Gård

Skåne, Bjärehalvön – Lantligt lugn på Bjärehalvön med stor mysfaktor. Perfekt för aktiva dagar ute i det fria, när man sedan kan värma upp sig vid brasan, i den vedeldade bastun eller i den varma utomhuspoolen.

Tornhögs Gård

Skåne, Lundaslätten – Mitt på Lundaslätten i ett av landskapets attraktivaste läge erbjuder gården en ljus och luftig lägenhet på två plan. Boendet har en stor sällskapsyta med direkt access till trädgården med tillhörande uteplats och grill. Lekytor och keldjur på gården.

Fölshults Gård

Småland, Eneryda – Bo i stuga med självhushåll på ett genuint 1800-tals-torp. Naturskönt, tyst och privat beläget med egen trädgård, 400 m från huvudgården. Milsvida grus- och skogsvägar att rida, cykla eller åka längd på i naturen. Ridbana och beteshage i anslutning till torpet; Ägarna har intresse och kunskap av damsadelridning!

 

Cookies är små filer som lagras i din webbläsare. Vi använder cookies och liknande tekniker för att säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt. Du ger ditt samtycke när du fortsätter att använda vår webbplats.