Påsklov på landet

Möt våren med oss!

Var med när naturen klär om sig från grått till grönt! Påsklov med ”Bo på Lantgård” är en upplevelse för hela familjen. Upptäck naturens underverk i skog och mark och vänj dig vid de första värmande solstrålarna. Nu är det premiär för många friluftsaktiviteter som vandring, cykling, fiske eller golf.

På våra gårdar är det mycket på gång och våra värdar har dekorerat snyggt för din vistelse under påskhelgen. Inte minst där det finns djurhållning jobbar vi för fullt! På våren är djurens barnstuga öppen för besök och ni får chansen att uppleva kosläpp och klappa små lamm eller kalvar! Och barnen får se med egna ögon var hönsen och äggen kommer ifrån…!

Dags för primörer

Lär dig allt om våra påsktraditioner och hur de är kopplade till traditionellt lantbruk. Värdarna berättar intressant om allt inom odling och djuruppfödning. Utan tvivel har mycket förändrats genom tiderna och många har idag ställt om till hel-ekologisk produktion. Detta känns även på smakerna: Under våren är det dags för primörer och naturens skafferi fylls upp igen. Många gårdar har servering och bjuder på något alldeles extra just under påsklovsveckorna.

Kultur i full blom

Även kulturen står i full blom igen: I många kommuner och regioner anordnas konstrundor och evenemang som blåser bort vinterns tristess. Längs småvägar öppnar konstateljéer, loppisar eller gårdsförsäljningar åter för säsongen. Perfekt för den som tar sig tid att upptäcka regionens pärlor i långsam takt. Våra värdar tipsar gärna om spännande utflyktsmål i närheten.

Kontakta våra värdar

Cookies är små filer som lagras i din webbläsare. Vi använder cookies och liknande tekniker för att säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt. Du ger ditt samtycke när du fortsätter att använda vår webbplats.