Bo på Lantgård aktuellt

Bo på Lantgård är en intresseförening av över 100 gårdar som förmedlar boende i lantlig miljö över hela Sverige. Varenda en är uppmanad att ta sitt ansvar för att undvika Coronavirusets framfart. Säkerheten och hälsan är det allra viktigaste för våra gäster och personal!

Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridningen, och våra gårdar har anpassat sina rutiner och erbjudanden efter det rådande läget. Eftersom varje BpL-gård är unik tas just nu åtgärder efter förutsättningarna som finns på plats. Därför har vissa gårdar tillfälligt stängt, medan andra fortfarande håller verksamheten öppet.

Att säsongen 2020 blir annorlunda än åren innan råder det ingen tvekan om: Därför är du välkommen att ta kontakt med våra gårdar eller med vårt servicekontor om du har frågor angående dina bokningar hos Bo på Lantgård.

Extraordinarie bokningsvillkor säsong 2020

Än så länge är det möjligt att resa inom sitt eget närområde (”sjukvårdsområde”), men eftersom läget är så pass osäkert erbjuder BpL mer flexibla bokningsvillkor tills vidare:

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer förhindrar att gästen kan utnyttja sin bokning hos värden ska redan inbetald bokningsavgift betalas tillbaka. Detta gäller även bokningar som gjorts senare än 30 dagar före incheckning.

Gästen har möjlighet att ändra sin bokning till ett senare datum, utan avgift, enligt överenskommelse med värden. Redan inbetald bokningsavgift behålls då som värde.

För nya bokningar under 2020 slopas bokningsavgiften helt för att underlätta bokningshanteringen. Gästen betalar då sin vistelse på plats, vi uppmanar gästen och värden att hålla kontakt i förväg allt efter rådande läge.

Vi reserverar oss för ändringar i dessa nya bokningsregler och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om resande, sammankomster, matservering och boendeverksamhet.

”Hemester” ett bra alternativ

I väntan på bättre tider vill vi inspirera dig till lantliga upplevelser nära dig: småskaligt, individuellt och mitt i naturen! Just nu är ”hemester” i Sverige ett bra alternativ, och det finns mycket att upptäcka i din region eller bara utanför stan! En mångfald av individuella boenden och aktiviteter väntar på alla som spontant vill ändra sina semesterplaner 2020.

En avskild stuga eller semesterhus ger dig andrum från oro, stress och trängsel. Testa annorlunda aktiviteter som fiske eller matlagning över öppen eld, så kanske hittar du en ny hobby på köpet! Vill du komma bort och ”bara vara” i naturen ger Bo på Lantgård individuella förslag och nya perspektiv.

Våra erbjudanden ligger rätt i tiden, även sett till ett mer hållbart resande: Många BpL-gårdar jobbar aktivt med hållbarhetsprojekt och värnar om miljön med innovativa metoder. Vi bevarar värdefulla kulturmiljöer med omsorgsfull hand. Passionen för mat, odling, djur och natur finns hos oss från början. Allt detta utvecklas med omtanke till en hållbar och modern lantlig livsstil som vi gärna delar med våra gäster.

Välkommen att ta kontakt med gårdarna i ditt närområde: => Kartsökning