Anpassat koncept efter ett annorlunda år

Det blir en annorlunda jul i ar, och vintersemestern blir inte heller helt ”som vanligt”. Samtidigt är längtan efter ett miljöombyte stark och i det aktuella läget hittar människor nya vägar till återhämtning och vila. Bo på Lantgård ligger helt i tiden för att må bra i vintertid och under rådande omständigheter. Med ett anpassat boendekoncept, natur inpå knuten och utomhusaktiviteter i alla väder.

Exempel på hur vi anpassat vår verksamhet under ”Corona-året” 2020:

Starkt fokus på Självhushåll – ”Bo i egen stuga”

Istället för frukost i matsalen erbjuds matkassar direkt från affären, alternativt frukostkorgar och picknickpaket

Kontaktlöst värdskap: Allt är förberett och läggs fram innan ankomst, t.o.m nyckeln läggs på avtalad plats

Aktiviteter och möten utomhus, vandringspaket, matlagning på grill/ lägereld, längdåkning o.s.v

Beroende på förutsättningarna begränsat antal gäster/ sällskap åt gången.

Tips: Kolla alltid direkt med värdarna om hur de kan hjälpa till så att din vistelse blir trivsam och säker!

Uppsving under sommaren

2020 har präglats av Corona-pandemin som slagit hård mot all form av turism och resande. Mot alla odds har den inhemska turismen fått ett uppsving under andra halvåret, om än i en väldigt ny fördelning. Medan den traditionella svenska hotell- och besöksnäringen har fortsatt gått på knäna, har konceptet Bo på lantgård klarat krisen bra i sommar och lockat nya kundgrupper.

”Hemester”, ”svemester”… – intresset för att semestra i Sverige har varit stort i sommar. Det har inte minst föreningen Bo på Lantgård, med cirka 100 anslutna gårdar, märkt av. Istället för utlandsresor och evenemang tittade många svenskar ”på nära håll” och sökte avskildhet i naturen. Istället för stora hotell valde man boende med självhushåll. Plötsligt var ”ute inne” och det planerades vandringar, cykel- och paddelturer som aldrig förr.

Dessutom valde många gäster att resa från en bondgård till nästa och stannade 2, 3 nätter på varje ställe. ”Det verkar som om många har tagit chansen att upptäcka Sverige och rest genom landet”, resumerar BpL-styrelseordförande Jan Jeppsson säsong 2020.

Njut av vintern – helt för dig själv!

Även inför vintern söker svenskarna efter utomhusupplevelser: Tips om friluftsaktiviteter trillar in i sociala medier och så sent som i oktober var det hårt tryck på bokningar av klassiska vinterresmål: fjällstugor och vintersportanläggningar. De senaste rekommendationerna för att bekämpa smittspridningen gör läget dock ånyo osäkert.

Bo på Lantgård vill erbjuda ett säkert sätt att upptäcka Sverige – och naturen. Det gäller även under vintern då de flesta gårdar har öppet som vanligt, med ett skärpt koncept mot smittspridningen. Vad som efterfrågas just nu är något vi redan har sedan länge: mysiga, lantliga ”retreats” i stor variation! Med avlägsna stugor och gästhus med självhushåll är det möjligt att vara själv (med familjen) och hålla avstånd till värdarna. Hos oss finns ingen trängsel, helt enkelt!

Vi eftersträvar även flexibilitet i våra bokningssystem och blir vana vid bokningar – eller avbokningar – med kort varsel. För att gästerna verkligen bara reser när de känner sig friska har vissa värdar slopat förskottsbetalningen, eller har mer generösa villkor för återbetalning.

Hitta din gård för att komma bort en helg eller en vecka under vintern med hjälp av vår temasökning

Tips på gårdar som har öppet vintertid:

Berga Lantgård

Bo i egen lägenhet på en gård i Sörmland. Särskilt barnanpassat med många djur på gården.


Hedgården Gårdshotell

Här bor gästerna i ett charmigt sekelskifteshus. Vintertid bra möjligheter till längd- & utförsåkning samt vinterfiske. Möjlighet till självhushåll.


Rugstorps Lantgård

Mysigt och fräscht boende i 1800-tals hus med Astrid Lindgren-känsla. Fristående hus i Småland med öppen spis/ kamin.


Malsbo Gård

Naturnära gäststugor på en gård med anor från 1765. Nära till sjön Stormalen och Isabergs skidanläggning.


Mellangården i Äpplerum

Känn dig som att ”komma hem till farmor” på den här mysiga gården på Öland.


Västra Karstorp

Välkommen till Astrid Lindgrens Småland. Här kan du välja mellan nyrenoverat hus, egen lägenhet eller det röda annexet.


Hällstad Kronogård

Mitt i vackra kulturbygden Sjuhärad bor du i den vackra flygelbyggnaden som har 2 mysiga dubbelrum med tillgång till kök.

Till startsidan

Cookies är små filer som lagras i din webbläsare. Vi använder cookies och liknande tekniker för att säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt. Du ger ditt samtycke när du fortsätter att använda vår webbplats.